AVG: Ben jij al bang voor die hoge boetes?

16 02 2018 | Gemiddelde leestijd: 1 min

De berichten over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) domineren de sociale media en nieuwsberichten. Ben jij al bang voor die hoge boetes? Niet nodig!

Wij informeren je graag over de AVG. Bijvoorbeeld met onze berichten en nieuwsbrief en als je wilt, met onze training op 12 maart. Even terug naar de basis: wat is de AVG precies?

Wat is de AVG?

Een verordening is een Europese wet die rechtstreekse werking heeft in de hele Europese Unie. De AVG regelt de rechtmatige en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens binnen de Europese Unie. Burgers kunnen direct beroep doen op de AVG zonder tussenkomst van het nationale recht.

Waarom de AVG?

Aanleiding voor de AVG is dat de huidige Richtlijn Bescherming Persoonsgegevens afkomstig is uit 1995, toen het internet net werd ontwikkeld. Apps bestonden er nog niet en de Richtlijn voorzag niet in regelgeving op dat gebied. Daarbij is er inmiddels een trend om zomaar persoonsgegevens te verzamelen (we verstrekken ook heel makkelijk) en daar kan misbruik van gemaakt worden. Burgers worden met de AVG beschermd tegen (mogelijk) misbruik.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu