daag is Blue Monday…zo kom je de meest depressieve dag van het jaar door

15 01 2018 | Gemiddelde leestijd: 2 min

De meningen verschillen of er nu echt sprake is van een ‘meest deprimerende dag van het jaar’, maar psycholoog Cliff Arnall is ervan overtuigd: vandaag voelen de meeste mensen zich neerslachtig, treurig of depressief.

Met deze tips kom je deze dag door!

Tip 1: Plan een vakantie

Een van de redenen dat het Blue Monday is, is dat de kerstvakantie net achter de rug is en de volgende vakantie nog ver weg lijkt. Start de voorpret en kijk vast wanneer de volgende vakantie is. Nog beter, boek hem vast, dan staat er iets in de agenda om naar uit te kijken.

Tip 2: Kom in beweging

Op de bank blijven zitten wordt niemand vrolijker van. Van endorfine wel. Dus hup, in de hardloopkleding en ga een rondje lopen. Of doe je wandelschoenen aan en haal een frisse neus. Naar buiten de kou in en wat daglicht helpt bij neerslachtigheid en beweging is altijd goed.

Tip 3: Eet gezond

De eerste neiging is misschien om ‘wat makkelijks’ te halen voor het avondeten. Maar dat doet geen goed bij somberheid. Wat wel helpt is gezond eten en het matigen van alcoholgebruik. Past ook bij de goede voornemens, die je toch al had. Er is veel onderzoek gedaan naar welk voedsel helpt bij depressie, lees bijvoorbeeld eens dit artikel.

Tip 4: Zoek je vrienden op

Ook al is het maandag, afspreken met een vriend of vriendin en samen aan de thee, daar knap je van op. Wat daar ook bij helpt, chocola. Daarvan is bewezen dat het een positief effect heeft op je emotionele gezondheid.

Tip 5: Relativeer

En tot slot: bedenk dat het een gewone dag is net als gisteren en morgen. Blue Monday is een omstreden begrip dus laat je vooral niet iets wijs maken. Maandag is voor veel mensen de minst favoriete werkdag!

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu