Wat mag je registreren bij een ziekmelding?

10 10 2018 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Het ministerie van SZW heeft uitleg gegeven over de Beleidsregels ‘De zieke werknemer’ en wat een werkgever wel en niet mag vragen bij een ziekmelding. Dit is belangrijk met oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de AVG is namelijk bepaald dat de gegevens over de gezondheid van personen niet mag worden geregistreerd. Maar wat mag je als werkgever dan wel registreren?

Wat mag je wel registreren?

Uit de toelichting blijkt dat je de vermoedelijke duur van verzuim mag registeren. Ook mag je de informatie van de bedrijfsarts over de functionele mogelijkheden en beperkingen registreren als ook de werkafspraken die je hierover maakt met de werknemer.

Wat mag je niet registreren?

Je mag de diagnose of een behandeling die een arts heeft gegeven niet registreren in het personeelsdossier en ook niet de functionele mogelijkheden of beperkingen die iemand anders dan de bedrijfsarts heeft gegeven. Ook als de werknemer zelf allerlei informatie geeft over de ziekte en dergelijke, mag de werkgever deze gegevens niet registreren.

Benieuwd wat er nog meer in staat?

De uitleg van het ministerie SZW vind je hier. De uitleg heeft betrekking op de Beleidsregels ‘De zieke werknemer’. Die vind je hier.

 

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu