Hoe verloopt de certificering voor de Perspectiefverklaring?

Om gecertificeerd te worden voor de Perspectiefverklaring, moet een aantal van uw uitzendkrachten (aanvragers van de Perspectiefverklaring), de door u opgestelde procedure hebben doorlopen. De inspectie-instelling kan dan een inspectie uitvoeren waarbij beoordeeld wordt of het proces voldoet aan alle gestelde eisen.

De certificering start door aanmelding bij de Stichting Perspectiefverklaring. Na ontvangst van de aanmelding zorgen zij dat de Normec VRO contact opneemt om afspraken te maken voor een inspectie.

Normec VRO vraagt een aantal documenten bij u op, zoals een directieverklaring en een risicoanalyse. Na de beoordeling van deze documenten bezoekt een inspecteur uw organisatie en trekt een steekproef van dossiers van uitzendkrachten die de Perspectiefverklaring bij u hebben aangevraagd. Ook worden de kwalificaties beoordeeld van de perspectief taxateur en wordt getoetst of uw organisatie over het SNA-keurmerk beschikt.

De bevindingen van de inspectie worden opgenomen in een inspectierapport, waar de inspecteur in opneemt of uw organisatie voldoet aan de normeisen. Als er afwijkingen zijn, dan geeft u aan hoe deze afwijkingen zijn ontstaan en zorgt u dat ze opgelost worden. Als er geen afwijkingen (meer) zijn, wordt een positief resultaat opgenomen in het inspectierapport en informeert Normec VRO de Stichting Perspectiefverklaring over het positieve inspectieresultaat. De Stichting neemt vervolgens de beslissing of uw organisatie wordt opgenomen in het register.

Bent u gecertificeerd voor de Perspectiefverklaring, dan wordt uw organisatie periodiek gecontroleerd door Normec VRO. Een jaar na de initiële certificering volgt de eerste controle. Na die eerste controle wordt uw organisatie elke twee jaar bezocht.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu