Keurmerken en certificaten

Experts in het SNA keurmerk

Werknemer met documenten aan bureau

SNA-keurmerk

Uw uitzendbureau, schoonmaakbedrijf, detacheringsbureau, payrollbedrijf of aannemersbedrijf wil zijn zaken gewoon goed voor elkaar hebben. Daar hoort een SNA-keurmerk absoluut bij. Omdat dit een verplichting is vanuit uw brancheorganisatie of omdat uw opdrachtgevers erom vragen. Normec VRO is dé aangewezen kennispartner om u snel en efficiënt van dienst te zijn hierbij. Uw onderneming moet hiervoor voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm of NEN 4400-2 norm (afhankelijk welke situatie voor u geldt) en aan het geldende Handboek Normen SNA. Normec VRO verzorgt al tientallen jaren de inspecties hiervoor. Vertrouw op onze expertise en op een snel resultaat!

Voordelen van het SNA keurmerk voor uw organisatie

 • Een streepje voor bij nieuwe opdrachtgevers
 • Minder risico op keten- en inlenersaansprakelijkheid
 • Aangetoond dat de administratie op orde is
 • Vrijwaring van aansprakelijkheid voor het betalen van loonbelasting en omzetbelasting (onder bepaalde voorwaarden)

SNA keurmerk: het bewijs van betrouwbaarheid

De afkorting SNA betekent Stichting Normering Arbeid. Het SNA-keurmerk is in het leven geroepen om de risico’s te beperken omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Als uw organisatie SNA-gecertificeerd is, kunt u aantonen dat u op een betrouwbare manier zaken doet. Dit geeft opdrachtgevers het vertrouwen om met u in zee te gaan. Het is voor iedereen duidelijk dat u zich aan de regels houdt en dat u meewerkt om de arbeidsmarkt in Nederland eerlijker en gezonder te maken.

Zo helpt Normec u bij het verkrijgen van een SNA certificaat

Normec VRO is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Dit houdt in dat wij als organisatie voldoen aan de norm ISO/IEC 17020 voor de norm NEN 4400-1NEN 4400-2 en handboek normen SNA (registratienummer I203). Wij zijn dus bevoegd om inspecties voor het SNA-keurmerk uit te voeren. Dat doen we op de goede, efficiënte manier die u van ons gewend bent. Vertrouw op een korte doorlooptijd en een duidelijke rapportage.

De uitkomst van de inspectie kan punten bevatten die nog verbeterd moeten worden. Heeft u het keurmerk eenmaal behaald, dan zullen we in beginsel elk half jaar uw personeelsadministratie, loonadministratie, financiële administratie, sectorspecifieke CAO-naleving (indien van toepassing) en specifieke situaties (bijvoorbeeld in- en doorlening en/of zzp’ers) onder de loep nemen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

De drie stappen van het SNA-keurmerk

 1. Inspectie

  Samen met u brengen we de huidige situatie in kaart, waarbij we de onderdelen van de NEN 4400-1 norm controleren.

 2. Rapport

  U krijgt van ons een rapport op basis van de inspectie, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. We rapporteren ook waar verbetering nodig is.

 3. Frequentie

  Doorgaans eens in de zes maanden controleren wij uw organisatie om er zeker van te zijn dat u nog steeds voldoet aan de eisen van het SNA-keurmerk.

Dit zeggen klanten over Normec VRO

The Human Specialist

The Human Specialist

“Met de inspecties draagt Normec VRO bij aan de kwaliteit van onze interne processen en daarmee aan onze betrouwbaarheid.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij

Is een SNA-keurmerk verplicht?

Het SNA-keurmerk is niet bij wet verplicht. Wel wordt het keurmerk breed gedragen in de branche en zullen opdrachtgevers het waarderen wanneer u SNA-gecertificeerd bent.

Alle gecertificeerde instellingen zijn terug te vinden in het openbare SNA-register.

Hoe lang is een SNA-keurmerk geldig?

Na toekenning van het keurmerk moeten doorgaans elk half jaar uw personeelsadministratie, loonadministratie, financiële administratie en sectorspecifieke cao-naleving (indien van toepassing) geïnspecteerd worden om het SNA-keurmerk te behouden.

Hoe ziet een inspectiedag voor het SNA-keurmerk eruit?

Voorafgaand aan de inspectie wordt u verzocht enkele stukken toe te sturen aan de inspecteur. De inspecteur neemt uw documenten door zodat hij of zij goed voorbereid aan de inspectie begint.

Op de dag van de inspectie neemt begint de inspecteur met een inleidend gesprek en beoordeelt uw onderneming op alle van toepassing zijnde normeisen. U verschaft de inspecteur alle benodigde informatie en de inspecteur neemt steekproeven van uw administratie.

Aan het einde van de inspectie wordt een afrondend gesprek met u gevoerd en wordt het inspectieresultaat met u doorgenomen.

Download gratis de brochure

Handig! Alle informatie over het SNA-keurmerk beschikbaar in onze digitale brochure.

De volgende velden hebben uw aandacht nodig:
  U heeft geen organisatie ingevuld.
  U heeft geen voornaam ingevuld.
  U heeft geen achternaam ingevuld.
  U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.
  U heeft geen geldig telefoonnummer ingevuld.
  U dient akkoord te gaan met de verwerking van uw gegevens.