Keurmerken en certificaten

Experts in SNF inspecties

Vrouw met clipboard voor huis

SNF-keurmerk

Beheert uw onderneming huisvesting of huisvest u arbeidsmigranten? Dan kunt u met het SNF-keurmerk aantonen dat u arbeidsmigranten op de juiste manier huisvest. Het SNF-keurmerk is voor alle ondernemingen die arbeidsmigranten huisvesten, zoals vastgoedorganisaties, uitzendondernemingen, ondernemingen werkzaam in de land- en tuinbouw (agrarische sector) of vleesverwerkende industrie. Als particulier kunt u het keurmerk behalen indien u maximaal één locatie (naast eventuele eigen woning) bezit en die aan arbeidsmigranten verhuurt.

Wilt u snel en efficiënt voldoen aan het SNF-keurmerk, dan inspecteren en rapporteren wij graag over de onderdelen die hierbij van toepassing zijn binnen uw organisatie. Normec VRO draagt zorg voor de kortste doorlooptijd naar resultaat!

Voordelen van het SNF-keurmerk

 • Woningen die aan de gestelde normeisen voldoen
 • Goede sanitaire voorzieningen en veiligheid
 • Brandveilige woningen

Dit houdt het SNF-keurmerk in

De afkorting SNF staat voor Stichting Normering Flexwonen. Met het SNF-keurmerk toont u aan bij gemeenten, woningcorporaties, opdrachtgevers, werknemers en omwonenden van de huisvestingslocaties dat deze voldoen aan de gestelde normen. Zo zorgt het keurmerk ervoor dat u het vertrouwen wint van al deze stakeholders. De kwaliteit van huisvesting voor arbeidsmigranten is hiermee gewaarborgd.

Waarom Normec VRO?

Normec VRO is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Dit houdt in dat wij als organisatie voldoen aan de norm ISO/IEC 17020 voor de Norm voor huisvesting van arbeidsmigranten – SNF register en het harmonisatiedocument SNF (registratienummer I203). Dat doen we op de goede, efficiënte manier die u van ons gewend bent. Vertrouw op een korte doorlooptijd en een duidelijke rapportage.

Zo krijgt uw organisatie het SNF-keurmerk

Om opgenomen te worden in het register dient te worden voldaan aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

De 3 stappen van het SNF keurmerk

 1. Inspectie

  Elke onderneming die zich na 1 september 2021 wil registreren, moet eerst een administratieve inspectie laten uitvoeren. Daarna worden alle locaties waarvan de onderneming de ‘eerst-verantwoordelijke’ is geïnspecteerd.

 2. Rapport

  U krijgt van ons een rapport op basis van de inspecties, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. We rapporteren ook waar verbetering nodig is.

 3. Frequentie

  Jaarlijks vindt er een administratieve inspectie plaats. Indien van toepassing, controleren wij doorgaans eenmaal per jaar uw huisvestingslocaties om er zeker van te zijn dat u nog steeds voldoet aan de eisen van het SNF-keurmerk.

Dit zeggen klanten over Normec VRO

SEP Peeters Oirlo B.V.

SEP Peeters Oirlo B.V.

“Normec VRO is een betrouwbare partner. Wij willen als organisatie kwaliteit uitstralen, dan is het belangrijk dat je partners dat ook doen.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij

Hoe krijgt uw organisatie het SNF keurmerk?

Als eerste meldt u zich aan bij de Stichting Normering Flexwonen. U kunt daar uw voorkeur aangeven voor Normec VRO als inspectie-instelling. Wij nemen vervolgens contact met u op om verder zaken af te stemmen en een inspectie te plannen. Wanneer mogelijk bezoeken wij uw organisatie en (een steekproef van) de locaties. De locaties worden samen met iemand van uw organisatie geïnspecteerd.

Onze bevindingen worden zowel mondeling als schriftelijk aan u terug gekoppeld. Daarnaast rapporteren wij over de resultaten van de inspectie naar de Stichting Normering Flexwonen.

Wat is een minor non-conformiteit & een major non-conformiteit voor het SNF keurmerk?

Tijdens de inspectie van het SNF-keurmerk kan blijken dat uw onderneming niet voldoet aan een specifieke eis uit de norm, waardoor in een later stadium sprake kan zijn van een verhoogd risico. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er gesproken van een minor non-conformiteit. Bij de eerstvolgende inspectie wordt dan beoordeeld of u erin geslaagd bent om de geconstateerde afwijking(en) op te lossen.

Als dat zo is, blijft de onderneming ingeschreven in het register van Stichting Normering Flexwonen. Wanneer de geconstateerde afwijking niet is opgelost, is er sprake van een major non-conformiteit en volgt er een herkeuring door de inspecteur.

Welke locaties dient u op te nemen in het locatieoverzicht?

Op het locatieoverzicht staan alle locaties die u inhuurt. Ook de locaties die u inhuurt via een SNF gecertificeerde organisatie dient u op het locatieoverzicht op te nemen. Op basis van het totaal aantal locaties wordt de steekproef bepaald van het aantal te inspecteren locaties.

Download gratis de brochure

Handig! Alle informatie over het SNF-keurmerk beschikbaar in onze digitale brochure.

De volgende velden hebben uw aandacht nodig:
  U heeft geen organisatie ingevuld.
  U heeft geen voornaam ingevuld.
  U heeft geen achternaam ingevuld.
  U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.
  U heeft geen geldig telefoonnummer ingevuld.
  U dient akkoord te gaan met de verwerking van uw gegevens.