Keurmerken en certificaten

Experts in PayChecked inspecties

Paychecked in Transport

Heeft u een transport- of logistiek bedrijf? Met het PayChecked-keurmerk laat u zien dat u medewerkers op de juiste manier beloont en dat de loonadministratie op orde is. Normec VRO mag de controles voor dit keurmerk uit te voeren. Wij helpen u snel en soepel door het proces heen, zodat u een goed resultaat aan uw opdrachtgevers kunt laten zien. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en kennis!

Voordelen van PayChecked in Transport

 • Het keurmerk geeft uw opdrachtgevers vertrouwen
 • Laat zien dat u volgens de regels van PayChecked werkt
 • Voorkom risico’s van ketenaansprakelijkheid voor het loon
 • Bespaar tijd doordat u niet zelf de administratie hoeft te checken

De achtergrond van het keurmerk PayChecked

Het keurmerk is opgezet door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Ondernemersvereniging Evofenedex. De reden hiervoor was de komst van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Volgens deze wet kunnen opdrachtgevers aansprakelijk gesteld worden wanneer hun personeel of medewerkers van opdrachtnemers niet op de juiste manier beloond worden. Dit risico wilt u uiteraard graag voorkomen. Dat kan door het keurmerk PayChecked in Transport aan te vragen. Hiermee voldoet u aan de eisen uit de wet.

Onafhankelijke controle bij uw transportbedrijf

Normec VRO weet precies welke regels gelden voor PayChecked. Wij toetsen geheel onafhankelijk of uw bedrijf hieraan voldoet. Gemiddeld controleren we uw organisatie eens per twee jaar (deels steekproefsgewijs) op het gebied van contracten, loonadministratie, naleving van de cao beroepsgoederenvervoer en afhandeling van klachten. Komt u goed door de controle, dan levert dit u een flinke voorsprong op in de branche. Bedrijven met het keurmerk doen namelijk graag zaken met andere bedrijven die ook het keurmerk hebben. Zo wordt de Nederlandse transportmarkt steeds betrouwbaarder en transparanter.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

Hoe gaat de PayChecked-inspectie in zijn werk?

 1. Inspectie

  Samen brengen we uw situatie in kaart. Tegelijk controleren wij de onderdelen van het keurmerk PayChecked in Transport.

 2. Rapport

  U krijgt een rapport met het resultaat van de inspectie. Hierin staat de beoordeling van uw bedrijf. We vertellen ook waar verbetering nodig is.

 3. Frequentie

  Meestal controleren wij uw organisatie eens per twee jaar, om er zeker van te zijn dat u nog steeds de regels van PayChecked volgt.

Dit zeggen klanten over Normec VRO

Greater

Greater

“Normec VRO pakt de inspecties op een menselijke manier aan. Er is interesse, ruimte voor een praatje en wij leren er ook nog van.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij

Mag ik ook samenwerken met ondervervoerders en/of zzp’ers als ik het Paychecked certificaat wil behalen?

Ja, dat mag. De Paychecked in Transport norm stelt wel bepaalde eisen aan de samenwerking met ondervervoerders en zzp’ers. Het is verstandig eerst deze vereisten door te nemen en te bekijken of uw uitbestedingen daaraan voldoen.

Moet ik mensen in dienst hebben wanneer ik het Paychecked certificaat wil behalen?

Nee, dat hoeft niet perse. Wel dienen er activiteiten plaats te vinden die getoetst kunnen worden op basis van de Paychecked in Transport norm. Wanneer er geen personeel in dienst is die onder de CAO Beroepsgoederenvervoer valt neem dan eerst contact met ons op.