Referentie

Menselijke manier van inspecties

Laptop en telefoon met daarover een afgevinkte checklijst.

Greater


Onlangs besloot Greater over te stappen naar Normec VRO. Al bij de eerste inspectie merkten ze dat er een goede klik was. Wij gingen in gesprek met Rody Huibers, Manager Operations & Partner bij Greater over de samenwerking.

De overstap naar Normec VRO

Greater is een IT-consultancy bedrijf en actief op het gebied van DevOps (Development en Operations). Ze detacheren IT-professionals bij klanten en draaien projecten met eigen consultants. Het menselijke aspect vindt het bedrijf erg belangrijk, dus de consultants hebben altijd zeggenschap over hun projecten en worden betrokken bij de selectie voor nieuwe opdrachten.

Na een moeizame start met een andere inspectie-instelling, besloot Greater met Normec VRO in zee te gaan, met als doel: het SNA-keurmerk behalen en behouden. Rody: “We zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet. Onze ervaring met de vorige inspectie-instelling was namelijk een beetje moeizaam. We werden heel strikt gecontroleerd op de feiten, maar niet verder geholpen bij onduidelijkheden. Terwijl wij echt ons best deden om aan alle voorwaarden te voldoen, maar de inspecteur zei dat bepaalde punten niet goed waren en daarmee was het gesprek klaar.”

 

“Normec VRO pakt de inspecties op een menselijke manier aan. Er is interesse, ruimte voor een praatje en wij leren er ook nog van.”

Rody Huibers – Manager Operations & Partner bij Greater

 

Een menselijke aanpak

“Als (mede-)eigenaar van een kleinere onderneming heb je zoveel verschillende petten op. Je bent ondernemer, jurist, salesmanager, kwaliteitsmanager en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat maakt het soms best ingewikkeld om zo’n norm helemaal te doorgronden. Als je dan met een partij kunt samenwerken die bereid is wat uitleg te geven, zijn wij daar erg mee geholpen. Het uitgangspunt blijft natuurlijk dat Normec VRO onze onderneming controleert en dat moet ook, maar tegelijk is het voor ons een manier om te toetsen of we de eisen van de norm juist hebben geïnterpreteerd.Als snel merkten we dat Normec VRO, net als wij, een sociale houding heeft. We hebben hetzelfde DNA zou ik haast willen zeggen en dan werk je op een prettige manier samen. Tijdens de eerste inspectie spraken we uitgebreid met de inspecteur over ons bedrijf en de structuur. De inspecteur stelde vragen over bepaalde keuzes die we hebben gemaakt en toonde veel belangstelling. Normec VRO pakt de inspecties dus op een menselijke manier aan. Er is interesse, ruimte voor een praatje en wij leren er ook nog van.

Wellicht ook interessant voor u