Keurmerken en certificaten

Experts in het Keurmerk Schoon

Man met clipboard praat met schoonmaker

Keurmerk Schoon

Wilt u uw opdrachtgevers graag laten zien dat u een vakkundig schoonmaak- of glazenwassersbedrijf heeft en de zaken goed voor elkaar heeft? Dat kan! Met het Keurmerk Schoon, voorheen bekend als het OSB-keurmerk, straalt u kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uit naar uw opdrachtgevers. Normec VRO mag zich ‘preferred supplier’ van Schoonmakend Nederland noemen, waardoor wij naast de controle op de NEN 4400-1 ook mogen toetsen op de specifieke eisen die Schoonmakend Nederland aan uw organisatie stelt.

Voordelen van het Keurmerk Schoon

 • Uw organisatie onderscheidt zich van uw concurrenten in kwaliteit en goed werkgeverschap
 • Uw opdrachtgevers weten dat uw organisatie er alles aan doet om het risico op ketenaansprakelijkheid te voorkomen
 • Uw organisatie ontvangt de steun van een degelijke brancheorganisatie
 • Het inzicht in de eigen administratie en werkprocessen wordt vergroot

Wat houdt het Keurmerk Schoon in?

Het Keurmerk Schoon is opgericht door Schoonmakend Nederland, die de belangen behartigt van professionele schoonmaakbedrijven en glazenwasserijen in Nederland. Als uw organisatie gecertificeerd is voor het Keurmerk Schoon, toont u aan dat u op een betrouwbare manier zaken doet.

De eisen voor het Keurmerk Schoon

 • Uw onderneming moet voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm en aan het geldende Handboek Normen SNA. Ondernemingen met een omzet tot 10 miljoen, kunnen per 1 januari 2022 ook kiezen voor de Schoonmakend Nederland-norm gebaseerd op de NEN 4400-1 norm en het geldende Handboek Normen SNA. De inspectie vindt dan eens per 12 maanden plaats.
 • U dient te voldoen aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag; een initiatief voor duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
 • U dient te voldoen aan schoonmaak specifieke eisen; zoals communicatie tussen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao.

Hoe krijgt uw organisatie het Keurmerk Schoon?

In opdracht van Schoonmakend Nederland toetsen wij organisaties met het Keurmerk Schoon en organisaties die het keurmerk willen behalen. Bij leden van Schoonmakend Nederland vinden twee inspecties plaats; voor het SNA-keurmerk en een inspectie met betrekking tot schoonmaak specifieke eisen. Bij een positief resultaat ontvangt of behoudt u het Keurmerk Schoon. Normec VRO verzorgt al ruim 20 jaar gespecialiseerde toetsingen bij ondernemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Hierdoor zijn wij in staat om de inspecties snel en met minimale belasting voor uw organisatie uit te voeren.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

Hoe gaat de certificering in zijn werk?

 1. Inspectie

  Vooraf ontvangt u een overzicht van de documenten die u kunt voorbereiden voor de inspectie. Dit geeft doorgaans een goed beeld van de onderdelen die wij toetsen. Op de inspectiedag beoordelen wij deze documenten en trekken we enkele steekproeven.

 2. Rapport

  Op basis van de inspecties ontvangt u rapporten, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. Daar waar niet aan de norm(en) wordt voldaan en/of verbetering nodig is, zal over gerapporteerd worden.

 3. Frequentie

  Een- of tweemaal per jaar controleren wij uw organisatie om er zeker van te zijn dat u nog steeds de regels voor het Keurmerk Schoon naleeft.

Dit zeggen klanten over Normec VRO

SEP Peeters Oirlo B.V.

SEP Peeters Oirlo B.V.

“Normec VRO is een betrouwbare partner. Wij willen als organisatie kwaliteit uitstralen, dan is het belangrijk dat je partners dat ook doen.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij

Wat is het Keurmerk Schoon?

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid in de schoonmaakbranche te waarborgen heeft brancheorganisatie Schoonmakend Nederland in 2013 een keurmerk geïntroduceerd. Met dit Keurmerk Schoon, voorheen bekend als het OSB-keurmerk, tonen schoonmaak- of glazenwassersbedrijven aan dat de dienstverlening, personele en financiële administratie en toepassing van de cao op orde zijn.

Wat kost het Keurmerk Schoon?

De kosten voor het Keurmerk Schoon bestaan uit drie verschillende onderdelen:

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de kosten van het Keurmerk Schoon.