Keurmerken en certificaten

Experts in PayOK certificering

Werknemer met calculator aan bureau.

PayOK-keurmerk

Bent u opdrachtgever in de uitzendsector? Dan bent u volgens de Wet Aanpak Schijncontructies (WAS) verantwoordelijk en aansprakelijk voor de betaling van het juiste loon door opdrachtnemers in de hele keten. Bent u een opdrachtnemer? Dan wilt u aan uw opdrachtgevers laten zien dat uw werknemers het juiste loon ontvangen en dat uw organisatie betrouwbaar is om zaken mee te doen. Normec VRO kan u hierbij snel en efficiënt mee van dienst zijn.

Voordelen van het PayOK-keurmerk

 • PayOK staat voor goed opdrachtgeverschap en eerlijke verloning
 • Beperken risico op ketenaansprakelijkheid zoals genoemd in de WAS
 • Onderscheid ten opzichte van uw concurrentie
 • Professionalisering van uw backoffice
 • Geldt voor binnenlandse- en buitenlandse aanbieders van arbeid

De achtergrond van het PayOK keurmerk

Het keurmerk is opgericht door Stichting PayOK en toetst organisaties binnen de keten op het voldoen aan de Wet Aanpak Schijncontructies (WAS). Het doel van het keurmerk is om goed inzicht te verkrijgen in de keten. Het risico op ketenaansprakelijkheid wordt hiermee ingeperkt voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Met dit certificaat laat u zien dat de werknemers het juiste loon ontvangen en dat de risico’s voor u en voor de (hoofd)opdrachtgever zijn geminimaliseerd.

Zo krijgt uw organisatie het keurmerk

Normec VRO weet precies welke normen er gesteld worden door PayOK en wij toetsen op onafhankelijke wijze of uw bedrijf hieraan voldoet. Bij ons bent u aan het juiste adres! Heeft u het keurmerk eenmaal behaald, dan zullen we in beginsel elk jaar uw administratie controleren. Bent u benieuwd wat onze klanten vinden van de samenwerking met Normec VRO? Lees onze referenties.

Ook voor buitenlandse aanbieders van arbeid

De arbeidsmarkt wordt steeds internationaler. PayOK certificering is verreweg de veiligste oplossing, ook bij het inschakelen van buitenlandse aanbieders. Na een pilot bij een aantal buitenlandse uitzendbureaus is in 2020 de norm voor buitenlandse aanbieders tot stand gekomen. Juist bij de inzet van buitenlandse uitzendbureaus worden de risico’s voor Nederlandse opdrachtgevers op overtreding van de wet alleen maar groter. Buitenlandse ondernemingen die arbeid ter beschikkingen stellen of werk aannemen in Nederland kunnen middels het PayOK keurmerk aantonen dat zij voldoen aan dezelfde eisen als de Nederlandse ondernemingen. Opdrachtgevers kunnen hiermee hun risico’s op naheffingen of boetes aanzienlijk beperken.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan
Werkwijze

Hoe gaat de PayOK certificering in zijn werk?

 1. Inspectie

  Samen met u brengen we de huidige situatie in kaart, waarbij we bepaalde onderdelen voor het PayOK keurmerk controleren.

 2. Rapport

  U krijgt van ons een rapport op basis van de inspectie, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. Daar waar verbetering benodigd is, zal over gerapporteerd worden.

 3. Frequentie

  Doorgaans eens per jaar controleren wij uw organisatie om er zeker van te zijn dat u nog steeds de regels voor het PayOK keurmerk naleeft.

Dit zeggen klanten over Normec VRO

Greater

Greater

“Normec VRO pakt de inspecties op een menselijke manier aan. Er is interesse, ruimte voor een praatje en wij leren er ook nog van.”