Nieuws

Wijzigingen in het Belastingplan 2024

Hand typt op rekenmachine.

Alles wat u moet weten over de 30%-regeling voor kennismigranten

Als ondernemer bent u op zoek naar goede werkkrachten, soms ook over de Nederlandse grens. Het aannemen van werknemers uit het buitenland brengt dan extra kosten met zich mee, zoals huisvesting en andere bijkomende uitgaven. Hier is de 30%-regeling voor; een fiscale tegemoetkoming voor de werknemer die u als werkgever ondersteunt om hoogopgeleide werknemers uit het buitenland aan te trekken.

Per januari 2024 is deze regeling gewijzigd. Wij brengen u hier graag van op de hoogte zodat u voorbereid bent op uw SNA-inspectie en eventuele naheffingen van de Belastingdienst bij een controle, kunt vermijden. Lees verder over deze regeling en de recente wijzigingen.

De 30%-regeling

De 30%-regeling is een fiscale regeling die werkgevers in staat stelt om een belastingvrije vergoeding van maximaal 30% van het salaris te geven aan werknemers die tijdelijk in Nederland werken en expertise hebben die schaars is op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze regeling is bedoeld om werknemers te compenseren voor bijvoorbeeld reiskosten en kosten om een woning in te richten.

Om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling moet uw werknemer aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De werknemer is in loondienst bij uw bedrijf.
  • De werknemer beschikt over specifieke deskundigheid die niet of nauwelijks te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt.
  • U heeft de werknemer buiten Nederland geworven.
  • De werknemer heeft een geldige beschikking van de Belastingdienst voor het toepassen van de 30%-regeling.

Wijzigingen per 2024

Het Belastingplan 2024 heeft enkele wijzigingen gebracht in de 30%-regeling die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf en uw werknemers. Vanaf 1 januari 2024 gelden de volgende nieuwe bepalingen:

  • Gedurende de eerste 20 maanden bedraagt de belastingvrije vergoeding 30%.
  • Gedurende de volgende 20 maanden bedraagt de belastingvrije vergoeding 20%.
  • Gedurende de resterende 20 maanden bedraagt de belastingvrije vergoeding 10%.

Dit betekent dat de belastingvrije vergoeding in drie stappen wordt verdeeld en aanzienlijk wordt verlaagd na verloop van tijd.

Wat betekent dit voor u?

Voor werknemers die na 31 december 2023 een beschikking van de Belastingdienst voor de 30%-regeling in bezit hebben, gelden de nieuwe regels en voorwaarden.

Overgangsregeling

Voor werknemers die vóór december 2023 al in het bezit zijn van een beschikking van de Belastingdienst voor de 30%-regeling en al een vergoeding ontvangen, geldt een overgangsregeling. Voor deze groep blijven de oude regels van kracht. Zij mogen de afgegeven beschikking zonder wijzigingen blijven gebruiken gedurende de resterende periode.

Heeft u vragen over de 30%-regeling? Neem dan contact op met onze specialisten.

Nieuwe aanpassing SNA-norm voor zzp-bemiddelaars

Nieuwe aanpassing SNA-norm voor zzp-bemiddelaars

Halfjaarlijkse indexering minimumloon: stijging van 3,09%

Halfjaarlijkse indexering minimumloon: stijging van 3,09%

Terugblik op waardevolle evenementen in de flexbranche

Terugblik op waardevolle evenementen in de flexbranche