PostNL verplicht PayChecked-certificering voor ondervervoerders

09 02 2022 | Gemiddelde leestijd: 2 min

In 2022 gaat PostNL de PayChecked-certificering verplicht stellen voor haar ondervervoerders. Vanaf dat moment mag niet meer gewerkt worden met een accountantsverklaring, maar accepteert PostNL alleen nog een geldig PayChecked certificaat.

Verplichting keurmerk

PostNL heeft de verplichting van het PayChecked-keurmerk inmiddels bekend gemaakt bij haar ondervervoerders. De transportondernemingen moeten vóór 28 februari een afspraak hebben met een inspectie-instelling en bewijs van aanmelding aanleveren bij PostNL. Uiterlijk 30 juni 2022 moeten alle ondernemingen geregistreerd zijn in het PayChecked-register. Anders kan dit gevolgen hebben voor de samenwerking.

Waarom PayChecked?

Het keurmerk PayChecked in Transport is geïnitieerd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Ondernemersvereniging Evofenedex. Dit gebeurde naar aanleiding van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Met het PayChecked-keurmerk tonen transportbedrijven aan dat medewerkers op de juiste manier beloond worden én dat de afspraken omtrent de beloning in de keten op orde zijn. Met dit keurmerk nemen werkgevers in transport hun verantwoordelijkheid en ontstaat er een eerlijker speelveld in de markt.

Inspectie inplannen

De verplichting betekent dat een groot aantal transportbedrijven zich in de eerste helft van 2022 moet laten certificeren. Om tijdig een inspectie in te kunnen plannen, adviseren wij deze transportbedrijven om op korte termijn contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen kijken naar een goede planning.

Normec VRO is nauw betrokken geweest bij de oprichting van het PayChecked in Transport-keurmerk en weet precies welke normen worden gesteld. We werken met korte lijnen om ondernemingen snel en effectief te certificeren. Bovendien bieden wij een gratis helpdesk voor inspectie gerelateerde vragen.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu