Nieuws

Werkzaamheden als SNA Inspecteur

Vrouw en man in gesprek aan bureau

Rick Boer over zijn rol als SNA Inspecteur

Voordat Rick Boer bij Normec te werk ging als SNA Inspecteur werkte hij als salarisadministrateur bij een uitzendbureau. In dit artikel vertelt Rick over zijn huidige werkzaamheden en de meerwaarde van zijn ervaring als salarisadministrateur.

In de tijd dat Rick werkte als salarisadministrateur kreeg hij regelmatig bezoek van SNA Inspecteurs. Met elk bezoek groeide zijn interesse naar het vak van een inspecteur. De nieuwsgierigheid leidde uiteindelijk tot een telefoongesprek met een van de inspecteurs bij Normec, waarna al snel een sollicitatiegesprek werd ingepland. Vanaf dat moment wist Rick het: dit is zijn nieuwe avontuur.

Een inspecteur naast de onderneming

Omdat Rick al vaker in contact was geweest met inspecteurs, had hij al het een en ander geleerd over deze rol, vertelt hij:

“Tijdens het begeleiden van inspecties heb ik altijd veel respect gehad voor de inspecteurs die op bezoek kwamen. Het is natuurlijk de kunst om ‘de klant’ op zijn gemak te stellen (er zijn toch vaak wel wat zenuwen) en zo effectief mogelijk aan de stukken te komen die nodig zijn voor een correcte inspectie. Wat ik vooral waardeerde, was de manier waarop er dingen gevraagd en/of opgevraagd werden. Een inspecteur dient ‘naast’ de onderneming te staan en niet als een politieagent erboven. Met mijn kennis, ervaring en karakter dacht ik dat het ‘inspecteursjasje’ me daarom prima zou passen. En dat jasje zit gelukkig nog steeds heerlijk.”

Afwisseling en vrijheid

Een dag van een inspecteur ziet er nooit hetzelfde uit, waar Rick veel waarde aan hecht. Als inspecteur bezoek je dan ook veel verschillende bedrijven en ontmoet je veel ondernemers. Rick legt uit waar hij zijn bed voor uit komt op een werkdag:

“Elke dag is anders en dat maakt het vak leuk. De ene dag moet je een stuk rijden naar een inspectie en geniet van je de opkomende zon met je favoriete podcast. De volgende dag heb je een werkdag vanuit huis. Het is leuk om bij andere ondernemingen een kijkje in de keuken te krijgen, zeker als je zelf uit het vak komt. Je leert een hoop nieuwe mensen kennen en je ontdekt dat iedereen het op zijn of haar manier doet. Aan mij de taak om te controleren of dit dan binnen de norm is. Als dit onverhoopt niet helemaal zo is dan ga ik het gesprek aan met de organisatie. Iedereen reageert daar anders op en daarom blijft het voor mij uitdagend.”

“Wat ik het meeste waardeer is vrijheid. Waar ik vroeger altijd op een vaste plek op een kantoor zat, werk ik nu op verschillende locaties door het land en vanuit huis. De planning wordt voor je gemaakt door het hoofdkantoor dus jij kan je volledig focussen op de inspecties. Zelf neem je contact op met de klant om alles door te spreken. Soms verloopt de inspectie voorspoedig en rij je voor de files naar huis en soms is er wat meer tijd nodig en schuif je wat later aan voor het avondeten. Voor mij is dit geen probleem, zolang de balans er maar is.”

SNA Inspecteur bij Normec

Als inspecteur ben je veel zelfstandig aan het werk. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inspecties en de juist afronden ervan. Maar je staat er niet alleen voor, vertelt Rick:

“Je kunt bij Normec altijd bouwen op collega’s. De eerste periode word je goed begeleid en getraind, maar ook daarna kun je altijd terecht met vragen. Daarnaast worden er regelmatig meetings, bijeenkomsten en natuurlijk feestjes georganiseerd, zodat je wel binding houdt met je collega’s.”

Nieuwe aanpassing SNA-norm voor zzp-bemiddelaars

Nieuwe aanpassing SNA-norm voor zzp-bemiddelaars

Halfjaarlijkse indexering minimumloon: stijging van 3,09%

Halfjaarlijkse indexering minimumloon: stijging van 3,09%

Terugblik op waardevolle evenementen in de flexbranche

Terugblik op waardevolle evenementen in de flexbranche