Wettelijk minimumloon per 1 juli 2024 met 1,2% extra omhoog

31 01 2024 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Per 1 juli 2024 gaat het wettelijk minimumloon met 1,2% omhoog en zal daarnaast ook geïndexeerd worden. Op 15 januari 2024 is de spoedwet die daarvoor nodig was naar de Tweede Kamer gestuurd.

Minimumloon per uur

Het wettelijk minimumloon is per 1 januari 2024 al verhoogd met 3,75%, als gevolg van de reguliere indexatie. Nederland kent vanaf deze datum ook een minimumloon op uurbasis, in plaats van per maand. Voor minimumloonverdieners met een werkweek langer dan 36 uur, zal dit gunstig uitpakken. Meer informatie over deze verhoging vindt u op rijksoverheid.nl

Extra verhoging minimumloon

Het minimumloon zal naar verwachting stijgen van €13,27 per uur nu naar minimaal €13,43 per uur vanaf 1 juli 2024. Het is niet bekend wat de verhoging per 1 juli precies in de portemonnee zal betekenen. Dit hangt af van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon (het minimumloon stijgt elk half jaar mee met de cao-lonen).

De verhoging zal ook doorwerken in de uitkeringen; de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen.

 

Bron: rijksoverheid.nl

footerafbeelding

Heeft u vragen?

Over de verplichte toelating en/of wilt u met het oog op de aankomende overgangsregeling vast het SNA keurmerk behalen? Neem dan contact op met een van onze experts.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu