OSB-keurmerk

Wilt uw graag naar opdrachtgevers toe laten zien dat u een vakkundig schoonmaak- of glazenwassersbedrijf heeft en de zaken goed voor elkaar heeft? Dat kan! Met het OSB-keurmerk straalt u kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uit naar uw opdrachtgevers. Normec VRO mag zich ‘preferred supplier’ van Schoonmakend Nederland noemen, waardoor wij naast de controle op de NEN 4400-1 ook mogen toetsen op de specifieke eisen die Schoonmakend Nederland aan uw organisatie stelt.

Wat houdt het OSB keurmerk in

Het OSB keurmerk is opgericht door Schoonmakend Nederland, die de belangen behartigt van professionele schoonmaak- en glazenwasbedrijven in Nederland. Als uw organisatie gecertificeerd is voor het OSB keurmerk, toont u aan dat u op een betrouwbare manier zaken doet.

De eisen voor het OSB-Keurmerk:

  • Uw onderneming moet voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm en aan het geldende Handboek Normen SNA.
  • U dient te voldoen aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag; een initiatief voor duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
  • U dient te voldoen aan schoonmaak specifieke eisen; zoals communicatie tussen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao.

Hoe krijgt uw organisatie het OSB-keurmerk?

In opdracht van Schoonmakend Nederland toetsen wij organisaties met het OSB-keurmerk en organisaties die het keurmerk willen behalen. Bij leden van Schoonmakend Nederland vinden 2 inspecties plaats; voor het SNA-keurmerk en een inspectie met betrekking tot specifieke vereisten voor het OSB keurmerk. Tijdens de eerste inspectie controleren wij of uw organisatie de CAO goed naleeft en de tweede inspectie of u voldoet aan de vereisten voor het OSB-Keurmerk. Bij een positief resultaat ontvangt of behoudt u het OSB-keurmerk. Normec VRO verzorgt al ruim 20 jaar gespecialiseerde toetsingen bij ondernemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Hierdoor zijn wij in staat om de inspecties snel en met minimale belasting voor uw organisatie uit te voeren.

Voordelen van het OSB-keurmerk

Organisaties met het OSB-keurmerk hebben onder andere:

Uw organisatie onderscheidt zich van uw concurrenten in kwaliteit en goed werkgeverschap
Uw opdrachtgevers weten dat uw organisatie er alles aan doet om het risico op ketenaansprakelijkheid te voorkomen
Uw organisatie ontvangt de steun van een degelijke brancheorganisatie
Het inzicht in de eigen administratie en werkprocessen wordt vergroot

Overstapservice

Overstappen naar Normec VRO kan in vier eenvoudige stappen – ook als u nog verbonden bent aan een andere inspectie-instelling!

Meer informatie
man en vrouw aan tafel met laptop

Hoe gaat de certificering in zijn werk?

1

Inspectie

U ontvangt vooraf een overzicht met de documenten die u kunt voorbereiden voor de inspectie. Dit geeft doorgaans al een goed beeld van de onderdelen die wij zullen toetsen. Op de inspectiedag worden deze documenten in de beoordeling betrokken en tevens zullen er op basis hiervan en of enkele steekproeven getrokken worden.

2

Rapport

U krijgt van ons rapporten op basis van de inspecties, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. Daar waar niet aan de norm(en) wordt voldaan en/of de verbetering benodigd is, zal over gerapporteerd worden.

3

Frequentie

Doorgaans tweemaal per jaar controleren wij uw organisatie om er zeker van te zijn dat u nog steeds de regels voor het OSB-keurmerk naleeft.

man en vrouw aan tafel met laptop

OSB-keurmerk voor uw organisatie aanvragen?

Normec VRO staat voor u klaar

Direct aanvragen Ook voor vrijblijvende informatie over het OSB-keurmerk

Wellicht ook interessant voor u

sna logo
SNA-keurmerk

Toon aan dat u op een betrouwbare manier zaken doet. Geef opdrachtgevers het vertrouwen om met u in zee te gaan.

Lees meer
abu keurmerk logo
ABU cao-controle

Voldoe aan de juiste toepassing van de cao voor uitzendkrachten om lid te worden van de werkgeversorganisatie ABU.

Lees meer
NBBU Logo
NBBU cao-controle

Voldoe aan de juiste toepassing van de NBBU-cao voor uitzendkrachten. Laat zien dat u een betrouwbare partner bent.

Lees meer

Ook gekozen voor Normec VRO

Abeos
Timing
SP_logo_Blue
FHS

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu