PSO-keurmerk

Met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) tonen organisaties aan in welke mate zij sociaal ondernemen. De PSO ladder is gericht op het bieden én vergroten van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een PSO-certificaat maakt u uw inclusieve beleid dus zichtbaar voor uw opdrachtgevers! Steeds vaker vragen opdrachtgevers om het PSO-keurmerk, omdat sociaal ondernemen steeds meer aandacht krijgt in de samenleving. Normec VRO is dé aangewezen kennispartner om u snel en efficiënt van dienst te zijn bij het behalen van uw PSO-certificaat.

Dit houdt het PSO-keurmerk in

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk dat in het leven is geroepen door TNO. De PSO ladder geeft inzicht in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen, waarbij arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt het doel is. Draagt uw organisatie dit keurmerk, dan is het voor iedereen duidelijk dat u kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en uw inclusieve beleid daadwerkelijk in de praktijk brengt. Zo draagt uw organisatie bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet.

Vraag offerte aan

Ketenstimulatie

Om de hele keten te stimuleren een bijdrage te leveren aan sociaal ondernemen, is er een ketenstimulatie ingebouwd in het PSO-keurmerk. Door in te kopen bij sociale organisaties levert u ook een indirecte bijdrage aan werkgelegenheid voor kwetsbare doelgroepen. Deze indirecte bijdrage heeft een positief effect op uw eigen PSO-score tijdens de audit.

De PSO ladder

Het PSO-keurmerk is vormgegeven als prestatieladder en kent vier verschillende prestatieniveaus. Hoe groter de inzet op het gebied van sociaal ondernemen, hoe hoger uw organisatie eindigt op de ladder. Bij een PSO-certificering is instappen op ieder niveau mogelijk. Vanwege de ingebouwde ketenstimulering telt inkopen bij een PSO-gecertificeerde organisatie ook mee voor uw eigen prestatieniveau.

Voordelen van het PSO-keurmerk

Organisaties met een PSO-certificaat:

Hebben voordeel en een hogere gunfactor t.o.v. concurrenten
Geven invulling aan de Social Return-eis bij aanbestedingen
Leveren een duidelijke bijdrage aan een inclusieve samenleving
Maken goed werkgeverschap zichtbaar

Overstapservice

Overstappen naar Normec VRO kan in vier eenvoudige stappen – ook als u nog verbonden bent aan een andere inspectie-instelling!

Meer informatie
man en vrouw aan tafel met laptop

Hoe krijgt uw organisatie het PSO-keurmerk?

Om uw organisatie te certificeren moet er een PSO-audit plaatsvinden. De auditor bekijkt het percentage medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in verhouding tot het totale personeelsbestand. Ook toetst de auditor of uw organisatie zorgvuldig omgaat met de medewerkers.

Wanneer u een aanvraag indient, plannen wij de PSO-audit met u in. Vertrouw op een korte doorlooptijd en een duidelijke rapportage. Heeft u het PSO-keurmerk behaald, dan is de certificering twee jaar geldig. Met een tweejaarlijkse audit controleren wij of uw organisatie nog voldoet aan de eisen van het keurmerk.

Let op: de offerteaanvraag is nog geen definitieve PSO-aanvraag. Voor het aanvragen van het PSO-keurmerk, moet u een definitieve PSO-aanvraag indienen (stap 6 in MijnPSO).

Hoe gaat de certificering in zijn werk?

1

Audit

In een audit toetsen wij of uw organisatie voldoet aan de eisen uit het PSO-schema.

2

Rapport

Na de audit bespreekt de auditor het resultaat eventuele wijzigingen. Vervolgens sturen wij het auditrapport binnen twee weken naar PSO-Nederland.

3

Frequentie

Een PSO-certificaat is twee jaar geldig. Na twee controleren wij d.m.v. een audit of uw organisatie nog steeds voldoet aan de eisen van het PSO-keurmerk.

Illustratie man en vrouw aan tafel met laptop

PSO-keurmerk voor uw organisatie aanvragen?

Normec VRO staat voor u klaar

Direct aanvragen Ook voor vrijblijvende informatie over het PSO-keurmerk

Waar kunnen wij u mee helpen?

Ook gekozen voor Normec VRO

Logo FHS
TMC People drive technology
Abeos uitzendbureau
SP_logo_Blue
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu