Aanvraagtermijn coronagerelateerd betalingsuitstel verlengd

16 10 2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min

De coronatijd heeft veel impact op talloze bedrijven. Daar houdt de Belastingdienst ook rekening mee. Daarom krijgt u nu langer de tijd om een eventuele belastingschuld af te lossen. Door de drukte bij de Belastingdienst is er daarnaast een vertraging in het afgeven van de Verklaringen omtrent Betalingsgedrag.

Verlengd uitstel van betaling

Als u vanwege corona al bijzonder uitstel van betaling had gekregen van de Belastingdienst, dan kunt u daar nu nog eens verlengd uitstel voor aanvragen. Vanaf 1 juli 2021 kunt u aflossen in 36 maanden. Deze wijziging is doorgevoerd op verzoek van de Tweede Kamer.

In het voorjaar van 2021 krijgt u bericht van de Belastingdienst over de exacte omvang van uw schuld en hoe u de 36 maandelijkse termijnen kunt voldoen. U heeft nog tot 31 december 2020 de tijd om dit uitstel te verlengen.

Vertraging in ‘Verklaringen omtrent Betalingsgedrag’

Normaal gesproken geeft de Belastingdienst ‘Verklaringen omtrent Betalingsgedrag’ binnen tien dagen af. Op dit moment lukt het door drukte niet om dat binnen deze gebruikelijke termijn te doen. Veel aanvragers vullen namelijk verkeerde formulieren in of ze vullen niet de juiste gegevens in. Daardoor kan de Belastingdienst ze niet verwerken en loopt de wachttijd op. Voor alle aanvragen kan de vertraging oplopen tot een week.

Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, vraagt de Belastingdienst uw aandacht voor de nieuwe manier waarop de Verklaringen omtrent Betalingsgedrag nu moeten worden aangevraagd. U gebruikt het nieuwe aanvraagformulier. Het oude formulier wordt niet meer in behandeling genomen. Veel organisaties gebruiken dit echter nog wel en dat leidt tot vertraging. De Belastingdienst vraagt u ook om de gegevens correct en volledig in te vullen om vertraging te voorkomen.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu