De eeuwige vraag: is detacheren uitzenden?

08 10 2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Er zijn duidelijke verschillen aan te wijzen tussen detacheren en uitzenden van medewerkers, maar er zijn ook overeenkomsten. Dat maakt het soms lastig om de wettelijke kaders goed te kunnen interpreteren. Voor u als organisatie, maar ook voor ons. Het korte antwoord op de vraag of detacheren uitzenden is volgens de wet, is ja. Maar dat kan in de toekomst best eens veranderen.

Interessant artikel over dit onderwerp

De problematiek waar wij als onafhankelijke inspectie-instelling in de praktijk dagelijks tegenaan lopen, wordt heel goed verwoord in dit artikel van Flexnieuws, aldus Julisa Fereijra-Phelipa, Operationeel Directeur van Normec VRO:

Alle vragen en kwesties die hier aan bod komen worden tijdens inspecties ook aan ons gesteld. Al die grijze gebieden die genoemd worden, daar lopen wij ook tegenaan. Vooralsnog vallen detacheerders onder de WAADI en toetsen wij dit ook als dusdanig binnen het SNA-keurmerk wanneer dat van toepassing is. Voor ons is het vooral zaak om goed aangehaakt te blijven in de discussie die hier aangezwengeld is en de beslissingen die mogelijk in de toekomst genomen gaan worden, zodat wij tijdig de impact op onze inspecties in kunnen schatten.

Heeft u vragen over certificering op het gebied van detacheren?

Onze experts staan voor u klaar. Neem gerust contact op!

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu