Extra geld voor handhaving AVG

19 06 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Vorige maand, op 25 mei, was het een jaar geleden dat de AVG werd ingevoerd. Veel bedrijven zijn er ijverig mee aan de slag gegaan en vele klanten hebben bij ons de Training AVG: praktische handvatten gevolgd. Alleen al in 2018 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens ruim 11.000 klachten ontvangen en 27.000 vragen beantwoord over de rechten en plichten vanuit de AVG. Ook dit jaar lopen het aantal klachten weer op tot bijna 10.000. Mede daarom heeft Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker beslist dat er ieder jaar 3,5 miljoen euro extra moet naar de Autoriteit Persoonsgegevens omdat het huidige budget ontoereikend is.

Campagne: Wat betekent de privacywet voor jou(w bedrijf)?

De autoriteit persoonsgegevens is vorige maand ook met een extra voorlichtingscampagne gestart met uitleg over de AVG. Een jaar na het van toepassing worden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), leven er nog veel vragen over de nieuwe privacywet. De campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou?’ maakt mensen bewuster van hun privacy rechten en geeft mkb’ers praktische hulp bij naleving van deze wet. Klik hier voor meer informatie over deze campagne.

Incompanytraining AVG: Praktische handvatten

Alle trainingen van Normec kunnen incompany worden verzorgd, zo ook de Training AVG: praktische handvatten. Het voordeel van incompany trainingen is dat de training toegespitst kan worden op de specifieke behoeften van je organisatie. Voorafgaand aan de training vindt overleg plaats met de trainer om zo tot een training op maat te komen. Tijdens de AVG training wordt gewerkt met een praktische checklist met minimumvereisten/maatregelen die je als onderneming moet nemen om te voldoen aan de AVG. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Neem contact op met de trainer/jurist Chantal Bos voor meer informatie, vermeld daarbij duidelijk de wensen en een indicatie van het aantal deelnemers.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu