Inspecteurs Normec VRO en Normec FLC gezamenlijk getraind!

20 12 2019 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Begin december zijn alle inspecteurs van Normec VRO en Normec FLC naar de Training ‘Aan de slag met de WAB voor inspecteurs’ geweest. De reden was de vele wijzigingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich mee brengt en die van ook van invloed zullen zijn op de inspectiewerkzaamheden.

Wetswijzigingen die de norm raken

Een aantal wettelijke wijzigingen zullen ook de norm raken, en dan met name de manier van inspecteren. De belangrijkste wijzigingen hebben met name betrekking op:

  • Definitie van de oproepovereenkomst: een uitzendovereenkomst of detacheringsovereenkomst zonder een vaste arbeidsomvang of met een uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting (ULV) is namelijk per 1 januari 2020 een oproepovereenkomst is met alle gevolgen van dien.
  • Definitie van de payrollovereenkomst: ondernemingen die onder deze nieuwe wettelijke definitie vallen moeten per 1 januari 2020 andere regels toepassen uit de WAADI.
  • Premiedifferentiatie WW: hoge WW-premie voor tijdelijke en vaste contracten met een flexibel salaris (geen vaste arbeidsomvang). Dit heeft o.a. ook gevolgen voor de loonadministratie en de loonstrook.

gezamenlijke training normec vro en flc

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu