Normwijziging SNA Keurmerk: Inzichtelijk maken van bedrijfsactiviteiten

16 01 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Per 1 januari 2019 is normelement 4.1 Deel A: Eisen aan de identificatie van de onderneming gewijzigd. Zo moet de onderneming inzichtelijk maken wat de bedrijfsactiviteiten van de onderneming zijn en moet dit ook blijken uit de financiële administratie.

Waarom is de aanpassing nodig?

De achterliggende reden is dat het voor een inspecteur altijd makkelijk is om uit de financiële administratie op te maken wat de bedrijfsactiviteiten van een onderneming zijn. Dit is wel nodig om de risico’s van de onderneming in beeld te krijgen en daarmee ook een accurate en vlotte SNA inspectie mogelijk te maken. Om beter inzicht te krijgen in die activiteiten vindt met ingang van 1 januari 2019 een toevoeging plaats bij normelement 4.1.2d.

Hoe kan je voldoen aan deze normaanpassing?

Allereerst is het belangrijk dat je nagaat of het nodig is om de administratie aan te passen. Vele ondernemingen maken al een onderscheid in de financiële administratie in bijvoorbeeld inleen, inhuur derden, inhuur zzp en onderaanneming. Wanneer je de administratie door een (externe) boekhouder of administratiekantoor laat doen, is het belangrijk dat je daar de vraag neerlegt om na te gaan of het nodig is om de administratie aan te passen.

Verder is de onderneming vrij om zelf te bepalen op welke manier het inzicht wordt gegeven. Het belangrijkste is dat dit eenduidig uit de financiële administratie opgemaakt kan worden. Zie daarvoor ook het nieuwsbericht van SNA.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu