Reminder SNF: Locatieregister moet verplicht worden ingevuld!

28 03 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Veel klanten van het SNF zijn zich er nog steeds niet van bewust dat ze verplicht het locatieregister moeten invullen. De onderneming moet het locatieregister maandelijks bij werken, maar ook één week voordat de inspectie plaatsvindt. Onze inspecteurs moeten regelmatig bellen met een klant dat ze het locatieregister niet hebben ingevuld. Veel klanten geven dan aan dat ze hiervan niet op de hoogte waren, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Dus vandaar nog even deze korte reminder.

Locatieregister: Wat is het?

Stichting Normering Flexwonen kent een apart ‘locatieregister’. Dit is een grote database van locaties die worden ingezet door ondernemingen die zijn aangemeld of geregistreerd bij SNF. De ondernemingen registreren de locaties die zij inzetten voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het locatieregister en voeren de mutaties maandelijks en voorafgaand een inspectie door. Voordat een inspectie-instelling een initiële inspectie in gaat plannen, dient de onderneming de locaties in het locatieregister in te vullen. Hiervoor is een aparte handleiding waarin staat uitgelegd hoe de onderneming dit kan doen.

Inspecteurs hebben toegang tot het locatieregister

Alleen de ondernemingen en locaties van hun eigen klanten zijn zichtbaar voor de inspecteurs. De inspecteurs voeren na inspectie een inspectiedatum toe aan de betreffende locatie(s).

Gevolgen als het locatieregister niet is bijgewerkt

In het Reglement Registratie, die geldt voor ondernemingen die in het SNF Register zijn opgenomen (of dat heel graag willen), staat wat de gevolgen zijn als de onderneming het locatieregister niet, onvolledig of onjuist heeft ingevuld.

Allereerst wordt in artikel 1 sub l uitgelegd wat onder het begrip locatieregister wordt verstaan: Locatieregister: database, bereikbaar via een specifieke website, waarin aangemelde en goedgekeurde ondernemingen periodiek de gebruikte locaties invoeren cq. bijwerken

Uit artikel 15 lid 2 sub g volgt dat SNF de vermelding van de onderneming in het register kan opschorten indien het locatieregister door de onderneming niet tijdig en naar waarheid is geactualiseerd. Het locatieregister moet voor elke 1e van de maand worden bijgewerkt en 1 week voorafgaand aan elke inspectie.

Wanneer dit gebeurd heeft de onderneming nog 2 weken de tijd om dit alsnog te doen. Doet de onderneming dit niet dan SNF de registratie van de onderneming in het register doorhalen! Wanneer een onderneming dan weer SNF gecertificeerd wil worden dan moet de aanmelding opnieuw worden doorlopen. Dat zou heel jammer zijn. Dus zorg ervoor dat je het locatieregister bijtijds invult en up-to-date houdt!

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu