SNF: Keuring van brandblussers door een REOB-erkend bedrijf

16 01 2019 | Gemiddelde leestijd: 1 min

Sinds vorig jaar geldt dat de keuring van brandblussers moet worden uitgevoerd door een REOB-erkend bedrijf. In de praktijk komen onze SNF inspecteurs regelmatig tegen dat ondernemingen hier niet aan voldoen. Hoe zit dit precies?

REOB-erkend bedrijf

In normpunt 5.1.1 staat het volgende:

Het preventief onderhoud dient jaarlijks te worden uitgevoerd conform de vigerende NEN 2559 door een gecertificeerd REOB bedrijf.

Wat betekent dat eigenlijk een ‘gecertificeerd REOB bedrijf’? Een onderneming is REOB erkend wanneer de onderneming voldoet aan het CCV REOB (betekenis REOB: Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen) certificatieschema. Daarnaast moeten de monteurs de REOB opleiding hebben gevolgd. Ondernemingen die voor het schema een positieve beoordeling hebben gehad, moeten het hiernaast afgebeelde CCV Certificatiemerk op de bekende gele onderhoudsetiketten afbeelden. Dit certificatiemerk op de gele onderhoudsetiketten is het herkenningsteken dat blusmiddelen volgens de norm zijn onderhouden.

Let op!

Er zijn bedrijven die reclame maken met het feit dat er REOB gecertificeerde monteurs werken bij de onderneming, maar in dit geval moet het gaan om de goedkeuring van de onderneming. Wanneer een monteur de REOB opleiding heeft gevolgd maar de onderneming zelf is niet gecertificeerd, kan dit een MAJOR afwijking opleveren tijdens een inspectie SNF.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu