SNA-inspecteur bij Normec VRO

In deze rol controleer je allerlei klanten op het gebied van werknemersrechten en eerlijke arbeidsomstandigheden. Je voert inspecties uit bij bedrijven om te verifiëren of ze voldoen aan de SNA-standaarden. Hiervoor duik je diep in de (financiële) administratie. Je kijkt of ondernemingen voldoen aan hun wettelijke verplichtingen op het gebied van arbeid, zoals het voldoen aan de Wet minimumloon. Dit doe je zelfstandig, maar tegelijkertijd samen met een team van gezellige collega’s. Iets voor jou?

SNA-inspecteur team
Rick – SNA-inspecteur sinds april 2022

“Sinds kort ben ik mentor geworden van een nieuwe medewerker, een inspecteur in opleiding dus. Ik ben verantwoordelijk voor de monitoring van zijn ontwikkeling en ik help hem in het eigen maken van het vak. Zo laat ik hem processen en systemen zien en neem ik hem mee naar inspecties. Hier haal ik veel voldoening uit. Het is erg leuk om hem te zien groeien. Deze manier van opleiden past binnen de open cultuur binnen de organisatie. Ik voel me vrij om dingen te delen en je kunt het echt aangeven als je het ergens niet mee eens bent. Je bent een persoon en geen nummer en je krijgt waardering als je dit verdient.”

SNA-inspecteur Rick
De dag van een inspectie

“Als eerste stap ik in de auto op weg naar de klant. Om 9.00 uur begin ik met een introducerend gesprek en neem ik met de klant de inspectie door. Zijn er geen vragen, dan start ik met het doornemen van de stukken. Zelf begin ik het liefste met de steekproef, omdat dit het meeste tijd kost. Dan ben ik daar maar alvast vanaf. Hierna vraag ik de ontbrekende stukken op. Na de lunch duik ik in de financiële administratie en begin ik met het invullen van het formulier. Vervolgens heb ik een afrondend gesprek met de klant, waarna ik de laatste delen van het formulier kan aanvullen en weer in de auto naar huis kan stappen. Ik heb het dagelijkse kantoor leven nog geen dag gemist”

Mayella, SNA-inspecteur sinds januari 2023

SNA-inspecteur Mayella

Wat we jou bieden

 • Je ontvangt een salaris tussen de € 3.500 en € 4.900 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband. Dit wordt afgestemd op jouw kennis en ervaring;
 • 25 vakantie dagen en een collectieve pensioenvoorziening (50% door ons betaald);
 • Leaseauto, laptop en smartphone, dit alles ook voor privégebruik. De leaseauto krijg je na het behalen van je kwalificatie;
 • Leuke collega’s, gezellige borrels en diverse bedrijfsfeesten bij een informele en platte organisatie;
 • Volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden, mede doordat we onderdeel uitmaken van Normec.

Wat we van jou verwachten

Als je bij Normec VRO start als inspecteur word je in de eerste maanden volledig opgeleid. Je volgt trainingen, loopt mee met collega’s en je krijgt een mentor. Verder verwachten we van jou het volgende:

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de financiële administratie, loonadministratie, accountancy, compliance of binnen de uitzendbranche;
 • Het is een pré als je ervaring hebt in meerdere van de bovengenoemde sectoren.
Het kwalificatieproces

De rol van SNA-inspecteur kende je misschien nog niet. Dat is niet erg, want we bieden een gedegen opleidingsprogramma, waarmee je jouw kwalificatie kan behalen. Zo ook wordt Paul momenteel opgeleid, door zijn collega Rick.

“Op dit moment ben ik druk bezig met mijn interne opleiding. Ik loop mee met verschillende inspecteurs om alle facetten van het vak te leren. Meters maken, zoals we dat mooi noemen. Aan het eind van deze maand staat mijn kwalificatie op de planning. Als ik dat haal ben ik weer een stap verder als inspecteur en mag ik zelfstandig naar klanten toe. Ik ervaar het traject tot nu toe erg prettig. De sfeer binnen Normec is ontspannen en de lijntjes zijn kort. Je loopt altijd makkelijk bij iemand binnen en stomme vragen bestaan niet.“

Paul – SNA-inspecteur in opleiding

SNA-inspecteur Paul
Solliciteren
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Daarom is deze functie iets voor jou

  1. Zelfstandigheid en vrijheid

   Jouw collega’s van planning vullen je agenda, maar verder bepaal jij hoe jouw dag loopt. De ene dag zit je bij de klant en de andere dag werk je vanuit huis. Of op kantoor met collega’s. Zo heb je naast de klantbezoeken voldoende tijd om jouw inspecties uit te werken.

  2. Afgebakende werkzaamheden bij diverse klanten

   Elke inspectie onderzoek je dezelfde onderdelen en tegelijkertijd is elke organisatie anders. Zit je vandaag bij het uitzendbureau om de hoek, dan word je morgen ontvangen in een prachtig pand in hartje Amsterdam. Je staat elke dag klaar voor weer een nieuwe klant.

  3. Goede support en gezellige collega’s

   Jouw collega’s staan altijd voor je klaar, al is het vaak via Teams of de telefoon. Of het nu gaat om een vraag, het delen van een ervaring of gewoon voor de gezelligheid. De sfeer onder de collega’s is ontspannen en gezellig, ze staan echt voor je klaar.

  SNA-inspecteur Preston

  Hiervoor heb ik financiële functies bekleed. Direct nadat ik de overstap naar SNA-inspecteur maakte, voelde ik me onderdeel van de organisatie. Ik vind de vrijheid die de functie meebrengt heerlijk, omdat je niet gebonden bent aan een vast stramien. Geen dag is hetzelfde.

  Preston
  SNA-inspecteur Nienke

  In mijn vorige functie was ik intercedent bij een uitzendbureau. Mijn werkdagen waren voorspelbaar en ik miste de uitdaging. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen. Twijfel je of dit iets voor jou is? Waarschijnlijk wel als je van structuur en zelfstandigheid houdt. Ga het gesprek aan!

  Nienke
  Over Normec VRO

  Ons doel is een bijdrage te leveren aan eerlijke flexibele arbeid, het bevorderen van een gelijk speelveld voor opdrachtgevers en risico’s op naheffingen voor afdrachten aan de overheid te beperken. Om dit zo goed mogelijk te doen, conform de wensen van onze opdrachtgevers en de eisen die de verschillende normen stellen, heeft Normec VRO een kwaliteitsmanagementsysteem.

  Dit doen wij al meer dan 40 jaar. Sinds maart 2018 maakt Normec VRO deel uit van Normec. Samen met alle bedrijven die onder de Normec vallen, bieden we een compleet pakket aan diensten, zowel voor inspecties, testen als certificeringen.