Keurmerk Schoon

Wilt u uw opdrachtgevers graag laten zien dat u een vakkundig schoonmaak- of glazenwassersbedrijf heeft en de zaken goed voor elkaar heeft? Dat kan! Met het Keurmerk Schoon, voorheen bekend als het OSB-keurmerk, straalt u kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uit naar uw opdrachtgevers. Normec VRO mag zich ‘preferred supplier’ van Schoonmakend Nederland noemen, waardoor wij naast de controle op de NEN 4400-1 ook mogen toetsen op de specifieke eisen die Schoonmakend Nederland aan uw organisatie stelt.

Wat houdt het Keurmerk Schoon

Het Keurmerk Schoon is opgericht door Schoonmakend Nederland, die de belangen behartigt van professionele schoonmaakbedrijven en glazenwasserijen in Nederland. Als uw organisatie gecertificeerd is voor het Keurmerk Schoon, toont u aan dat u op een betrouwbare manier zaken doet.

De eisen voor het Keurmerk Schoon:

  • Uw onderneming moet voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm en aan het geldende Handboek Normen SNA. Ondernemingen met een omzet tot 10 miljoen, kunnen per 1 januari 2022 ook kiezen voor de Schoonmakend Nederland-norm gebaseerd op de NEN 4400-1 norm en het geldende Handboek Normen SNA. De inspectie vindt dan eens per 12 maanden plaats.
  • U dient te voldoen aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag; een initiatief voor duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
  • U dient te voldoen aan schoonmaak specifieke eisen; zoals communicatie tussen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao.

Hoe krijgt uw organisatie het Keurmerk Schoon?

In opdracht van Schoonmakend Nederland toetsen wij organisaties met het Keurmerk Schoon en organisaties die het keurmerk willen behalen. Bij leden van Schoonmakend Nederland vinden twee inspecties plaats; voor het SNA-keurmerk en een inspectie met betrekking tot schoonmaak specifieke eisen. Bij een positief resultaat ontvangt of behoudt u het Keurmerk Schoon. Normec VRO verzorgt al ruim 20 jaar gespecialiseerde toetsingen bij ondernemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Hierdoor zijn wij in staat om de inspecties snel en met minimale belasting voor uw organisatie uit te voeren.

Voordelen van het Keurmerk Schoon

Organisaties met het keurmerk hebben onder andere:

Uw organisatie onderscheidt zich van uw concurrenten in kwaliteit en goed werkgeverschap
Uw opdrachtgevers weten dat uw organisatie er alles aan doet om het risico op ketenaansprakelijkheid te voorkomen
Uw organisatie ontvangt de steun van een degelijke brancheorganisatie
Het inzicht in de eigen administratie en werkprocessen wordt vergroot

Overstapservice

Overstappen naar Normec VRO kan in vier eenvoudige stappen – ook als u nog verbonden bent aan een andere inspectie-instelling!

Meer informatie
man en vrouw aan tafel met laptop

Hoe gaat de certificering in zijn werk?

1

Inspectie

Vooraf ontvangt u een overzicht van de documenten die u kunt voorbereiden voor de inspectie. Dit geeft doorgaans een goed beeld van de onderdelen die wij toetsen. Op de inspectiedag beoordelen wij deze documenten en trekken we enkele steekproeven.

2

Rapport

Op basis van de inspecties ontvangt u rapporten, waarin de verschillende onderdelen voor uw onderneming beoordeeld zijn. Daar waar niet aan de norm(en) wordt voldaan en/of verbetering nodig is, zal over gerapporteerd worden.

3

Frequentie

Een- of tweemaal per jaar controleren wij uw organisatie om er zeker van te zijn dat u nog steeds de regels voor het Keurmerk Schoon naleeft.

Illustratie man en vrouw aan tafel met laptop

Keurmerk Schoon voor uw organisatie aanvragen?

Normec VRO staat voor u klaar

Direct aanvragen Ook voor vrijblijvende informatie over het Keurmerk Schoon

Wellicht ook interessant voor u

sna logo
SNA-keurmerk

Toon aan dat u op een betrouwbare manier zaken doet. Geef opdrachtgevers het vertrouwen om met u in zee te gaan.

Lees meer
abu keurmerk logo
ABU cao-controle

Voldoe aan de juiste toepassing van de cao voor uitzendkrachten om lid te worden van de werkgeversorganisatie ABU.

Lees meer
NBBU Logo
NBBU cao-controle

Voldoe aan de juiste toepassing van de NBBU-cao voor uitzendkrachten. Laat zien dat u een betrouwbare partner bent.

Lees meer

Ook gekozen voor Normec VRO

Logo Olympia geeft werk betekenis
SP_logo_Blue
TMC People drive technology
Timing
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu