Maart: de maand van het SNF Keurmerk (huisvesting arbeidsmigranten)

06 03 2018 | Gemiddelde leestijd: 1 min

“In Nederland verblijven ongeveer 400.000 arbeidsmigranten uit Oost- Midden- en Zuid-Europa (EU-arbeidsmigranten). De verwachting is dat de vraag naar (tijdelijke) woonruimte voor deze groep de komende jaren blijft. De Rijksoverheid stimuleert gemeenten, verhuurders en werkgevers om goede en betaalbare (tijdelijke) woonruimte voor EU-arbeidsmigranten te creëren” (bron: Rijksoverheid.nl).

De Stichting Normering Flexwonen (SNF) is opgericht om normen te stellen aan de kwaliteit van deze huisvesting. In maart 2018 stelt VRO Certification dit keurmerk centraal in haar communicatie: wat is het SNF Keurmerk precies?

Wat is de SNF-Norm?

De Stichting Normering Flexwonen kent twee normen: de ‘reguliere’ norm voor huisvesting van arbeidsmigranten en de norm voor het ‘inhuur’ register. De norm is ontstaan vanuit de CAO en is verankerd in de Wet Aanpak Schijnconstructies.

Wat is het SNF Keurmerk?

Met het SNF Keurmerk laat u zien dat uw organisatie arbeidsmigranten huisvest in locaties die voldoen aan de normering van het SNF Keurmerk. Zo weten uw opdrachtgevers dat ze zaken doen met een organisatie die gezondheid, kwaliteit en wet- en regelgeving hoog in het vaandel heeft staan.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu