Modulaire norm SNA

05 12 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Per 1 januari 2020 gaat de Modulaire Norm in. In 2019 is SNA gestart met een structurele herziening van het SNA-keurmerk en alles wat daarmee samenhangt. Deze herziening gaat een hoop tijd kosten en zal in 2 fases geschieden. Wat kunnen we per 1 januari a.s. verwachten?

Herziening fase 1

Het doel van de modulaire norm is om per 1-1-2020 transparant te zijn naar derden over de activiteiten van een gecertificeerde onderneming. Met de activiteiten wordt bedoeld:

  1. Terbeschikkingstelling van arbeid (TBA) ook wel in-, door- of uitleen genoemd.
  2. Aanneming van werk van stoffelijke aard.

Dit houdt in dat vanaf 1 januari 2020 in het Register van de Stichting Normering Arbeid extra informatie verstrekt wordt over de activiteiten van een gecertificeerde onderneming.

Uitgangspunten

Een volledige inspectie in 2020 vormt de grondslag voor de vermelding van de activiteit(en) in het register van de SNA. Dit heeft automatisch tot gevolg dat het ruim een jaar duurt voordat in het register zichtbaar wordt wat de activiteiten van alle gecertificeerde ondernemingen zijn.

In het register zullen twee kolommen (TBA en/of aanneming van werk) toegevoegd worden waarin per onderneming getoond wordt wat de activiteiten zijn. SNA zal op haar website duidelijk maken wat het betekent als er nog geen activiteiten zichtbaar zijn/ zijn aangevinkt.

Indien een onderneming tussentijds de vermelding van activiteiten in het register wil laten aanpassen, dan kan dit alleen door het laten uitvoeren van een volledige inspectie. Het eerder uit laten voeren van een volledige inspectie verandert niets aan de geboortedatum van een onderneming. Deze blijft staan. Dit kan dus tot gevolg hebben dat een onderneming in plaats van een verkorte inspectie kiest voor een volledige inspectie. De inspectie daaropvolgend zal dan zoals oorspronkelijk gepland een volledige inspectie zijn.

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu