VRO Certification start met toetsing op juiste besteding DUO-gelden

04 09 2018 | Gemiddelde leestijd: 2 min

Vanaf deze week starten inspecteurs van VRO Certification met financiële inspecties bij scholen die inburgeringscursussen verzorgen. Een mooie opdracht voor VRO Certification, waarmee we een bijdrage kunnen leveren aan de juiste besteding van publiek geld.

Jaap van de Burgt en Sandra Henke van VRO Certification ontwikkelden samen met Stichting Blik op Werk het normenkader voor het financieel toezicht. Ook de directie Samenleving en Integratie, opdrachtgever voor het toezicht, dacht mee in wat VRO Certification zou moeten inspecteren.

Achtergrond

Sinds 30 november 2006 is de Wet inburgering van kracht. In deze wet is opgenomen dat een inburgeringsplicht geldt voor de vreemdeling die een rechtmatig verblijf verkrijgt op basis van de Vreemdelingenwet 2000 en dat de inburgeringsplichtige het inburgeringsexamen dient te behalen.

Voor het behalen van het inburgeringsexamen wordt op aanvraag een lening verstrekt door DUO, waarmee de kosten voor het volgen van een cursus bij een cursusinstelling, die opleidt tot het inburgeringsexamen, betaald kunnen worden.

Inspecties gaan van start

Vanaf deze week wordt het financieel toezicht van kracht en gaan de VRO Certification inspecteurs op pad. Jaap van de Burgt: “Hoewel het een nieuw normenkader is, is dit natuurlijk geen nieuwe materie voor ons. VRO Certification houdt zich al jarenlang bezig met controles op de financiële administratie. We zijn wel ontzettend trots dat zowel Inspectie SZW als de Stichting Blik op Werk ons het vertrouwen hebben gegeven deze opdracht uit te voeren“.

 

footerafbeelding

Hulp nodig met certificering in uw branche?

Neem contact op met onze specialist.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

footerafbeelding
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu